Diskusprolaps, gigt, fibermylogi, mm

Akkurat som når man rammes af mange andre former for kroniske sygdomme, er det vigtigt at man forsøger at holde sig i gang. Vores krop er skabt til bevægelse, og uden daglig bevægelse forfalder vi. Det gælder både når man er rask, men i særdeleshed når man er syg.

Et bevægeapparat der ikke anvendes fysisk i det daglige, bliver svagere. Det betyder langsomt men sikkert smerter i muskler og led og risiko for sygdomme som fx knogleskørhed. Men manglen på motion øger også risikoen for livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme, diabetes mfl.

Sygdomme som også kan ramme en fibromyalgipatient, og dermed gøre hverdagen endnu sværere.

Muskler og bindevæv der ikke anvendes, vil generelt over tid begynde at give bevægindskrænkning, smerter og andre symptomer, og for fibromyalgipatienten vil disse symptomer ofte være mere udprægede.

Daglig motion i det omfang det er muligt, vil derfor gavne den med fibromyalgi og bidrage til en bedre livskvalitet.

Ved at kombinere den aktive del (den hvor patienten selv gør noget fx i form af mere motion i dagligdagen) sammen med en passiv del (behandling), opnås ofte en større effekt.

Her kommer bl.a. den fysiurgiske massage ind. Den fysiurgiske massage kan både lindre specifikke smerter i lokale muskler, og samtidig sænke den generelle muskelspænding i hele kroppen.

Hermed reduceres muskelømhed og træthed generelt, mens den specifikke behandling af musklerne øger blodgennemstrømningen med frisk ilt og næring ind i musklerne og bortskaffelse af affaldsstoffer den anden vej.

Med regelmæssige behandlinger med fysiurgisk massage, kan langt de fleste – også fibromyalgipatienten opnå smertelindring, mere bevægelighed og forbedret livskvalitet. Massage og fibromyalgi er derfor et godt middel for patienten til at bedre sin egen situation og dermed få en hverdag med færre eller reducerede smerter.